7 billiga sommarnöjen

Nu är sommaren här igen med härligt lediga dagar att fylla med aktiviteter. Många tar ledigt och drar iväg på spännande semestrar medan andra väljer att hitta på roliga saker nära hemmet.

Det är lätt att pengarna rullar iväg under semestern och då kan det vara bra att kunna varva med lite billiga sommarnöjen.

Är man bara lite kreativ så går det rätt bra att komma på en rad skojiga saker att hitta på som inte är dyra. För det går faktiskt att njuta av sommaren utan att det ska behöva kosta skjortan.

Här kommer några bra tips på riktigt billiga sommarnöjen.

  1. Packa med dig sovsäck och tält och bege dig ut på vägarna. Garanterat billigt. Passar gammal och ung. Du behöver inte cykla nån lång sträcka, passa på att utforska grannbyn eller närmsta badsjö.
  2. Packa matsäck och ge er ut på vandring i vår vackra natur, ett billigare nöje får man leta efter. Efter många vandringsleder finns vindskydd att övernatta i eller så tar man med eget tält.
  3. Utforska din hemkommun. Surfa in på din lokala turistbyrås hemsida eller kolla kommunens hemsida vilka gratis eller billiga evenemang som ordnas i närheten.
  4. Gå på museum. Runt om i vårt avlånga land finns det en mängd museum som har gratis entré. Kolla upp vilka som finns i din närhet, ta cykeln dit och börja utforska eller kosta på dig en tågbiljett till närmsta stora stad och upptäck ännu fler museer. Så kan du lägga pengarna du sparar på en god lunch.
  5. Besök den lokala badstranden. Det är garanterat billigt att bada, den största kostnaden kommer troligen bli för en glass i solen.
  6. Titta på parkteater. Allt fler städer bjuder sina invånare på teater i någon av stadens parker. Mysigt och billigt. Ta med egna stolar och picknick och gör det till en helkväll.
  7. Ofta kan det enkla och billiga vara det bästa. Att sitta i solnedgången vid en stilla liten tjärn med sitt metspö är väl så mycket svensk sommar det kan bli.