Abonnemang eller kontantkort för mobilen

Nokia 6150

Nokia 6150 – Världes bästa och hållbaraste mobiltelefon

Det är nu dryga 10 år sedan mobilmarknaden i Sverige avreglerades fullt ut, många mobiloperatörer har kommit och försvunnit (dvs köpts upp av konkurrenter) sedan dess, en stor del av operatörerna som inte längre finns kvar hade inte de ekonomiska musklerna, eller ville inte spendera pengarna, för att hålla sig kvar på marknaden, till stor del beroende på Telias prissättningar för att hyra deras nät.

Ändå finns det tillräckligt många operatörer och valmöjligheter kvar ännu för att göra alla förutom de mest insatta fullständigt yra när man ska välja mobil abonnemang. Ska man välja ett abonnemang med månadskostnad eller ett kontantkort? Vilket mobilnät ska man välja?

För att hjälpa dig att välja vilken typ av abonnemang eller kontantkort du ska välja så kan vi rekommendera två stycken hemsidor.

Den första heter mobil-abonnemang.com (Update 170618 – Sidan verkar inte finnas längre så vi har tagit bort länken) och har en jämförelse lista med de viktigaste uppgifterna så som månadskostnad, samtalsavgift, kostnad för SMS respektive MMS och mycket mera, missa inte att du kan klicka på ”Visa alla” för att se alla de abonnemang och kontantkort för respektive operatör.

Precis som den första sidan så kan du här jämföra priser m.m. den har dock specialiserat sig på  gratis kontantkort och listar upp de flesta alternativen i Sverige för kontantkort. Samma sak här, missa inte att scrolla ned en bit och även kolla in sektionen ”Gratis kontantkorts nyheter”.

Fundera genom vad som är det viktigaste för just dig, billiga SMS, billiga samtal eller surf, har du dessa premisser klara för dig så går det ganska snabbt att välja rätt.

Hotell i Västerås

Ska du besöka Västerås och behöver boka hotell? Många som letar efter hotell eller annat boende använder något av de större bokningscentralerna som finns på nätet men denna hemsida kan mycket väl rekommenderas istället för de opersonliga större sajterna. Att istället fylla på med lite historia om resmålen är alltid intressant.

Förutom att boka bra och prisvärda hotell i Västeråstrakten kan du på den här sajten lära dig att den nästan 1,000 åriga staden var först känd under namnet Aros som senare blev Västra Aros och slutligen (?) Västerås. Du hittar även beskrivningar av flera sevärdheter i trakten runt Västerås och en del kuriosa för dem, exempelvis Västerås Slott, Västerås Domkyrka och Engsö Slott som enligt legenden Johan Sigismund Sparre vann i ett tärningsspel med ”hin håle” …