Anlita en städfirma – gör flytten enklare

Har du flyttat tidigare vet du förstås vilket hårt jobb en flytt verkligen innebär. Inte bara tunga lyft och mycket bärande, utan också veckor och kanske månader av förberedelser för att allt ska fungera så smidigt som möjligt när flyttdagen kommer. Det tar både tid, svett och kanske också tårar för att flytta ett helt bohag från en plats till en annan. Kanske står dessutom nya hyresgäster och väntar på att få tillträde till din lägenhet när den är tömd.

En flytt innebär också att du ska ordna adressändring, flytta telefonabonnemang och mycket annat. Med hela hemmet på plats i det nya boendet är det dags att börja packa upp, och komma i ordning för en fungerande vardag. Men, innan du kan göra det återstår ytterligare ett stort jobb.

Den av så många fruktade flyttstädningen. Detta är nog den del av en flytt som de flesta fasar för. För det är ju så att innan du kan lämna ifrån dig nyckeln, och lämna det gamla bakom dig, ska hela den tomma lägenheten eller huset, städas mycket grundligt. Varenda liten detalj måste man komma ihåg, och det ska rengöras från golv till tak. Fönster ska putsas och ingen vrå får glömmas. Hela våningen ska överlämnas i det skick den var när du flyttade in, och städningen kommer att granskas noga. Bor du i en hyreslägenhet ska den besiktas, och städningen måste godkännas för att du ska kunna lämna det hela bakom dig.

Då gäller det att du har gjort ett perfekt jobb, om du gör städningen själv. Hittar man något att klaga på skickas fakturan för städpersonal till dig, eller så måste du helt enkelt göra om hela jobbet. Detta gör att de flesta idag tar hjälp med sin flyttstädning.

Man anlitar en städfirma och slipper genast både hårt arbete, oro och ansvar. För när du anlitar ett företag, lämnar du också över hela ansvaret till dem, och du behöver inte bekymra dig om besiktningar eller andra granskningar. Skulle man ha några klagomål på städningens utförande, tar företaget hand om det hela, och ser till att allt blir till belåtenhet.

För en rimlig kostnad kan du alltså lämna det gamla bakom dig, och lägga all din energi på framtiden och det nya livet i ett nytt boende. När du stänger dörren bakom den tomma våningen är hela ditt ansvar slut.