Återanvänd – Annorlunda sätt att använda en tyllkjol på

Svart tyllkjolAtt återanvända produkter är ju precis samma sak som att (med lite eget jobb) få någonting helt gratis, man sparar pengar samtidigt som man får någonting nytt. De som har barn vet att det går åt mängder av kläder genom åren, några av dessa kläder kanske inte har så lång livslängd alls, intresset kan vara stort från början men sedan svalna snabbt.

En tyllkjol kan ofta vara ett bra exempel på det senare, det klassiska sättet att använda en tyllkjol är helt enkelt att ha den på sig till vardags, fest eller maskerad. Den kan piffa upp vardagen, förgylla festen eller vara pricken över i:et till ens maskeraddräkt. Tyllkjolar kan dock ha fler användningsområden än att bara användas som ett klädesplagg eller som en ballerinakjol.

De kan exempelvis användas som lampskärmar. Om man har en ställning av trä, plast eller metall till sin lampa, så är det enkelt att bara trä tyllkjolen över ställningen eller limma dit den. Det bästa resultatet torde en taklampa ge, eftersom tyllkjolen då kommer att kunna hänga ner fritt och böljande. Om man vill prova detta hemma bör man tänka på att ha ett tillräckligt stort avstånd mellan tyllkjolen och lampan och att ha den svalast möjliga lampan för att kjolen inte ska börja brinna. Lampskärmen kan också varieras med olika längder och lager på tyllkjolarna.

Ett annat sätt som de kan användas på är som gardiner. Det krävs förvisso två eller fler tyllkjolar för att täcka gardinstången och göra det hela mer symmetriskt, men å andra sidan behöver inte tyllkjolarna göras om särskilt mycket för att passa som gardiner. Det enda som krävs är att kjolen sys ihop upptill, samt att ett hål klipps upp på varje sida, sedan kan kjolen träs upp på gardinstången utan besvär.

Slutligen kan tyllkjolar också användas som myggnät, eftersom maskorna är så pass små. Toppen sys ihop och sedan kan man krypa ner under kjolen och skydda sig mot myggen. Se bara till att kjolen är tillräckligt lång och vid, så att en människa får plats under den.

Tyllkjolar kan dessutom användas på många andra sätt än de ovan nämnda. Möjligheterna är närmast oändliga. Man får pröva sig fram och helt enkelt låta sin egen fantasi sätta gränserna för vad som kan åstadkommas.