De härligaste städerna vid medelhavet – billiga tips

Den Franska flagganFör den som längtar efter sol, fina stränder och avslappning bör medelhavsländerna finnas med i tankarna. Länderna och städerna kring medelhavet är ofta väldigt lätta att ta sig till då det oftast finns väldigt bra flygförbindelser och kommunikationer.

För den som planerar att bege sig till medelhavet vid kommande semester, bör någon av dessa platser ligga högt upp på listan. Alla dessa platser bjuder även på härliga aktiviteter som inte behöver kosta skjortan.

Nice, Frankrike

Nice, en av de sydfranska pärlorna, ligger precis vid medelhavet och bjuder på både långa stränder och ett intressant stadsliv. Inom staden kan man ta sig runt ganska lätt med kollektivtrafiken, men vill man ge sig ut på nån utflykt kan det vara skönt att ordna en bra hyrbil. Hyrbilnice.se är ett tips på en sajt för att spana in utbudet som finns att tillgå.

För den som reser med en tajt budget bör det nämnas att merparten av stränderna är gratis, även om det finns vissa privata delar som kostar. En trevlig aktivitet som är helt gratis är att promenera i gamla stan och suga in de historiska omgivningarna.

Santorini, Grekland

Den här vulkaniska ön är känd för sina storslagna vyer, filmiska solnedgångar och sin vackra arkitektur. Santorini ligger långt söderut bland Greklands olika ögrupper och är hem till ca 15 000 invånare.

Ett måste att göra här är att utforska den vackra byn Oia. Det är framför allt härifrån man kan se den omtalade solnedgången som många anser vara den vackraste på planeten. Att se solen sjunka ner bakom horisonten likt en apelsin i havet är en upplevelse som både är gratis och oförglömlig.

Dubrovnik, Kroatien

Den här anrika staden finns med på UNESCOs världsarvslista för sina välbevarade historiska miljöer. Att se de historiska miljöerna är en fantastisk upplevelse, samtidigt som det bara är fikapauserna som kostar. Bland annat kan man vandra i stadskärnan i de äldre delarna av Dubrovnik, besöka den långa ringmuren som omger Gamla stan eller spana in några av de mäktiga palats som finns i området.

Förutom de historiska sevärdheterna bör man inte glömma att staden ligger precis i anslutning till medelhavet. Att bara slappna av på stranden med sol och bad får därför inte heller glömmas.