Det lönar sig att inte göra jobbet själv

SkribentusHur lång tid skulle det ta för dig att skriva en faktatext om Led-belysning. Texten ska vara informativ och intressant för läsaren, innehålla tre förutbestämda ord och vara på mellan 400 och 420 ord…

Det är sådana uppdrag som en skribent jobbar med dagligen vilket för honom och henne inte alls ses som någon större utmaning. Men för de som är ovana kan texten ta upp över en timme att genomföra. Om man istället köper in tjänsten skulle en sådan artikel kosta ca 140 ex moms.

Det pris man betalar väger med andra ord lätt över som fördel mot att sitta själv och försöka få ner något vettigt. För det är just vettigt det ska vara. Seo-texter för några år sedan bestod mest av blaj där enstaka nyckelord upprepades ett visst antal gånger för att på så sätt påverka google. Men Google har blivit mer mänsklig i sitt sätt att läsa texter och den som försöker påverka sökmotorn för mycket i en text kommer snart bli straffad. En generell regel är att ”skriv för människan så följer google med”.

Vad för slags texter?

Vad för slags texter är det smart att köpa från en seo-skribent? Det allra första man bör göra för att öka sin googleranking är att ha en hemsida med informativ text om det man säljer. Det är positivt att ha manualer, tips & idéer och liknande för att på så vis fånga upp longtails-sökningar. För det andra talar sidans totala text om för google på ett tydligt sätt vad sidan vill förmedla.

För det andra kan man satsa på att publicera artiklar på olika artikelkataloger för att på detta sätt få länkkraft till sida. Men ägarna av dessa kataloger är noga med att texterna är skrivna på ett korrekt och informativt sätt. De är ju rädd om ryktet för sin katalog.

Texten ska alltså vara intressant, seo-vänlig och passa antingen på hemsidan eller på artikelkatalogen. Detta utöver kraven som nämndes i inledningen. Fixar du det själv? Eller behöver du hjälp av Skribentus.se