Din egen startsida på internet

SuperstartAtt använda sin egen komponerade startsida i webbläsaren är ett riktigt smidigt sätt att lägga upp sina favorit sidor och länkar på, problemet är att man böra vara ganska duktig på programmering om man vill göra det från grunden och få det precis enligt sina egna önskemål.

Det finns exempelvis iGoogle (som å andra sidan läggs ned nästa år) där man delvis kan välja vilka nyhetssidor som ska visas på startsidan, dock är utbudet begränsat och det finns inga möjligheter att lägga till egna hemsidor eller bloggar.

Letar man så hittar man några andra startsidor som olika personer gjort, men det är samma visa igen, valmöjligheter för personliga länkar är oftast obefintliga. Det finns dock ett undantag och det är en otrolig proffsig sida där Du kan lägga till alla nyhetsflöden, hemsidor och bloggar – SuperStart – Grunden finns med några tidningars nyheter, vädret, TV tablå och flera olika sökmotorer.

Det bästa och viktigaste är att Du själv kan lägga till, ta bort och ändra så att det blir en helt personlig startsida med exakt det Du vill att den ska innehålla, exempelvis om du vill ha ett nyhetsflöde från Gratis är Gott så lägger din in RSS feeden i ett block: http://gratisärgott.se/feed/

Att gå igenom vad Du kan göra för egna inställningar kan bli lite väl mycket tråkigt rabblande av fakta, så vilken tur att det finns en instruktionsvideo på några minuter som visar grunderna:


Jag har utan betänkligheter kunnat betala några kronor för denna, men webbläsare och startsidor brukar vara helt gratis, så även denna – Gratis är Gott 😉