Få dubbel rabatt med kreditkort

Procent-teckenAtt handla med rabatt är ett bra sätt att få saker och tjänster billigare. Att handla med dubbel rabatt är ännu bättre. Det är inte heller speciellt svårt. Idag har nästan alla vuxna ett eller fler kreditkort. Dessa kostar olika mycket per år och ger också väldigt olika tillbaka till kortägaren i form av krediter, räntefria dagar och bonus.

Ett kort som exempel ger bonus är ICA Bankkort Plus.

Var man än använder det så får man 0,5% ränta i bonus. Detta alltså oavsett om man köper flygbiljetter, biobiljetter eller äpplen. Genom att tänka på att använda sig av kortet istället för kontanter när man handlar så blir det en hel del man kan få tillbaka i bonus per år. Dessutom ger detta kort 1% i bonus på allt man handlar på ICA. Men det är inte unikt just detta kort utan det får man oavsett vilket ICA-medlemskort man har.

Ett annat är Rememeber More som ger 1% på alla inköp. Dessutom ingår gratis reseförsäkring samt 56 dagar räntefri betalningstid. Med andra ord får man rabatt, försäkring och möjlighet att ”låna” räntefritt.

Är det värt det?

Det är så pass lönsamt att få bonus på kreditkort att bonusen ofta täcker upp kostnaden för själva kortet. Med ICA Bankkort Plus får användaren betala 27 kronor per månad. För att få samma summa i bonus måste man handla för 5.400 kronor med kortet. Det är många som handlar för summan med tanke på att man får bonus på vilken affär man än handlar på. Detta även om man har ett medlemskort som ger bonus.

Hur var det då med dubbel rabatt?

Den som går till Stadium och handlar får exempelvis bonus på sitt medlemskort. Om man sedan betalar allt med sitt kreditkort får man även bonus på hela summan. Utöver det kan ju inköpet vara på Rea och man därmed utnyttjat alla vägar att gå för att få så lågt pris som möjligt.