Gratis är gott – Men billigt smakar bra det med

Badrum och toalett ikonerVid en badrumsrenovering så får man räkna med att betala en hel del. Inte bara för själva renoveringen som genomförs av yrkesfolk utan även för den nya inredningen.

När det gäller rör och porslin bör man vara extra noga med kvalité och att enbart köpa av kända märken. Detta eftersom dessa produkter förväntas hålla i 25-30 år.

Det är alltså inte här man kan spara sina slantar utan det ska man istället göra på detaljerna som man inte har lika länge. En av dessa är toalettsitsen.

Prismässigt går det att hitta en sits från 200kr till flera tusenlappar. Det finns flera orsaker till att de skiljer så mycket i pris. Självklart spelar kvalité, märke, material och andra faktorer in. Men för vissa är ändå priset det mest avgörande och då gäller det att veta hur man ska hitta detta.

Hitta bäst pris

För det första är det smart att skriva upp sig för nyhetsbrev hos många av de företag som säljer badrumstillbehör. Orsaken till det är att företagen ofta skickar ut rabatter och erbjudanden i dessa nyhetsbrev. Många gånger är det rabatter som inte erbjuds via hemsidan utan alltså enbart via breven.

För det andra ska man alltid undersöka om det finns aktiva rabattkoder att använda på det företag där man hittat den produkt man vill köpa. Rabattkoder går exempelvis att hitta på rabattkoder.nu där man snabbt kan se om det finns koder att använda för att få lite rabatt på badrumsdetaljerna.

För det tredje är det smart att köpa via ett företag som erbjuder ”Lägsta-Pris-Garanti”. I alla fall de gånger man har tänkt att köpa till ordinarie pris. Det finns nämligen några företag inom branschen som erbjuder detta och tack vare det kan man vara säker på att man får lägsta pris på marknaden.

För det fjärde går det att titta bortom de mest kända märkena. Det finns en rad kända företag som tillverkar toalettsitsar men utöver det finns det ett flertal mindre kända. Att titta på sitsar från de inte lika etablerade företagen brukar vara ett sätt att hitta priser som är något lägre. Det finns de som hävdar att det är stor skillnad i kvalité mellan dessa men samtidigt ska man då komma ihåg att många byter ut dessa tidigare än de går sönder. Detta ur ett hygieniskt perspektiv.

Så spar pengar på badrumsinredningen. Men välj att göra det på rätt saker.