Gratis och billiga inredningstips

Fototapet - Gula blommer i grönt fältBara för att plånboken saknar pengar, behöver inte hemmet sakna stil. Letar du efter billiga sätt att snygga upp ditt hem har du hittat rätt. Här kommer några tips på hur man kan inreda hemmet utan att det behöver kosta skjortan.

Ljus i tomma vinflaskor – ett simpelt och gratis tips

Ett sydeuropeiskt fenomen som börjar visa sig i Sverige är att använda tomma vinflaskor som behållare till stearinljus. Efter ett par uppbrunna ljus är vinflaskan vackert prydd med stearinränder som slingrar sig längs flaskkroppen. Rekommenderas till den trendige.

Canvastavlor – en prisvärd investering för hemmet

Canvas är ett relativt billigt men ändå kvalitativt material. Användningsmöjligheterna är många, och nedan följer ett par tips som kan hjälpa dig att göra hemmet lite finare:

  1. Printa ett foto med eget motiv på en canvastavla. Stilrent och personligt.
  2. Visa ditt uttryck och personlighet genom att måla själv. För den konstnärligt lagda.
  3. Gör ett kollage med t.ex. tidningsurklipp eller nostalgiska vykort och fäst på tavlan i ett organiserat kaos.

Byt dekorationer med vänner

Sannolikheten är stor att även vänner och bekanta skulle vilja uppdatera sina hem. Ett enkelt och gratis tips är att helt enkelt arrangera ett dekorationsbyte med vännerna. Byt allt från vasar, gardiner och tavlor till bordslampor och draperier. Samtidigt som ditt hem fräschas upp kommer även dina prylar glädja någon annan.

Fototapet – en utsmyckning det alltid finns plats för

Har du svårt att göra plats för nya saker, men vill ändå styla om hemmet? En fototapet är precis vad det låter som och tar alltså inte mer plats än din nuvarande tapet. Många förutser, bland annat Printkungen, att fototapet är framtiden och att den klassiska tapeten blir allt mindre och mindre populär. En annan fördel med att ha fototapet är att man kan välja precis vilket motiv man vill. Ett utmärkt sätt att visa gästerna vem man är – en bild säger som bekant mer än tusen ord.

Besök www.bortskänkes.se

I skrivande stund finns det tusentals artiklar som ges bort helt gratis på den här sajten. Välj ditt län och börja botanisera. Det är vanligast att hitta större föremål och möbler, till exempel soffor och pianon, men mindre saker som är lättare att bära med sig är absolut inte ovanligt. Till den kategorin hör till exempel soffbord, mikrovågsugnar och tavlor. Självklart behöver man inte begränsa sig till den här sidan, även om de oftast erbjuder det största utbudet. Ett annat tips är att helt enkelt söka på ”bortskänkes” på blocket.