Gratis webbhotell

internetNär man sätter igång med en nätbutik eller webbsajt så kommer frågan alltid upp var man ska sätta den. De allra flesta har inte en egen server med tillräcklig kapacitet för att klara av det man behöver utan man måste vända sig till ett webbhotell. Av dessa finns det en hel del ute på nätet idag, med servrar i olika länder.

Priset på deras tjänster kan variera ganska mycket, upp till flera hundra kronor i månaden. Det är därför inte så konstigt att många funderar på om det inte är bättre med ett gratis webbhotell.

Vissa gratis webbhotell fungerar riktigt bra, och kan vara tillräckligt för de som just startar upp. Men det brukar ofta finnas en del nackdelar som man måste väga mot hur mycket man är villig att betala. Till att börja med måste man ofta stå ut med reklam.

Uttrycket att ingenting kommer från ingenting innebär att webbhotellet är helt gratis, det finns inga dolda kostnader. Men ens kunder måste se på ett visst antal reklambanerer eller blinkande rutor. Vissa företagare har ingenting emot detta, det allra viktigaste är att ha ett gratis webbhotell.

Många av dessa webbhotell kan inte tillhandahålla ett bra domännamn, utan man blir istället en del av hotellet. Istället för att få pepparkaka.com blir domännamnet gratiswebbhotell/daniel/pepparkaka.com och man tappas lätt bort i mängden. Ett problem som dock kan vara något allvarligare för de flesta är att en hel del gratis webbhotell ger liten bandbredd, och allt fungerar så mycket långsammare.

Detta är något som irriterar många, och som kan göra att man förlorar kunder. Återigen beror det på vilken sorts sajt man har och vad som är viktigast för en. Det gäller att väga alla för- och nackdelar samt att läsa det finstilta. Gratis webbhotell behöver inte alls vara dåliga, men man måste veta vad man får.