Hitta billigaste hyrbilen

En stor kostnad på semestern är transporten. Detta gäller framförallt om man ska resa längre sträckor och i dessa fall lönar det sig verkligen att jämföra priser. Men det handlar också om att titta på olika möjligheter. Är det exempelvis billigast att ta bilen eller tåget? Ju längre man åker desto vanligare är det att tåg eller bussmöjligheten är betydligt billigare än att åka bil. Men hur blir det då när man kommer fram till sin destination och inte har bil?

Är man lika flexibel på orten när man ska besöka turistattraktioner och annat? Svaret är nej. En lösning är att ta tåg eller buss till den resort man ska till för att sedan hyra bil på plats. Många söker via nätet på exempelvis billig hyrbil Stockholm, där hittar man snabbt många biluthyrningsföretag och bensinmackar, detta till ett pris på några hundringar per dag. Har man bara behov av bil någon enstaka dag på semestern är detta därför ett lysande sätt att hålla nere kostnaderna.

Men vad ska man tänka på när man jämför och letar billigaste hyrbilen?

Första steget är att vara ute i god tid. Detta både för att man har gott om tid till att jämföra olika priser men också för att de inte sällan erbjuder rabatt om man bokar flera månader i förväg.

Andra steget handlar om att tänka brett. Utbudet är ju betydligt större i exempelvis hela Stockholm än i bara Solna. Var vill du hämta bilen och spelar detta någon roll? För vissa handlar det om att man vill ha bilen exakt vid tågstationen eftersom man kommer med tåg. I dessa fall utesluter man ju vissa biluthyrningsföretag vilket gör valet något enklare. Men det gör också att man kanske ”undviker” de billigaste alternativen. Det bästa är att inte boka hyrbil på tågstationen eller flygplatsen. Detta eftersom företagen vet att de kan ta ut högre summor på dessa ställen eftersom resenärerna är tvungna att ta sig vidare.

Tredje steget handlar om att hålla nere bensinkostnaden. Kanske en hybridbil kan vara ett alternativ? Ska man inte åka riktigt långa sträckor är hybriden ett utmärkt val för att få ner denna kostnad. El kostar inte många kronor per mil.

Fjärde steget är att undvika all sorts extrautrustning. Det kan låta trevligt att ha kombi, att ha GPS eller DVD för barnen. Men är det värt det? Behövs det verkligen? GPS har de flesta på telefonen och barnen kan lika gärna se på film via Youtube som på en bärbar DVD-spelare. Lägg försäljarnas råd åt sidan och utgå från dina egna behov.

Femte steget är att titta noga på vilka begränsningar som finns gällande hur många kilometer som får köras. Är det fria mil behöver man inte vara orolig men i vissa fall ingår exempelvis bara 50km. Om man kör längre får man betala ganska mycket per kilometer. Se till att bara betala för det som det finns behov för. Varken mer eller mindre.

Tipsen ovan är viktiga men framförallt – Sök efter små bilar och jämför priserna i lugn och ro. Det är då man hittar den bästa dealen på bilen.