Hur fungerar Lets Deal?

Spara pengarVad är den största anledningen till att konsumenter lockas till köp? Troligtvis ett mycket starkt rabatterat pris. Detta har företaget bakom Letsdeal.se tagit fasta på och erbjuder dagligen både produkter och tjänster till mycket låga priser. Men hur fungerar det och varför kan de ha så låga priser?

Letsdeal är ett företag som samarbetar med företag inom detaljhandeln. Det kan då vara allt från restauranger och upplevelseföretag till klädbutiker och frisörer. Om exempelvis en frisör vill att fler ska få upp ögonen för just den frisörsalongen kan de kontakta Letsdeal och få hjälp med detta.

Frisören sätter ihop ett kraftigt rabatterat erbjudande och väljer hur många personer som ska få ta del av detta. Letsdeal i sin tur har över 300.000 medlemmar som gratis tar del av dessa erbjudanden. För varje person som tar del av erbjudandet får frisören betala en viss avgift. På så vis är Letsdeal som en länk mellan företag som vill komma ut med riktigt bra erbjudanden och konsumenterna som gärna tar emot dessa.

Tanken är att det ska vara så stora rabatter att det inte är något som företagen regelbundet kan erbjuda. Det ska helt enkelt vara en kampanj för att locka nya konsumenter att upptäcka varan eller tjänsten.

Letsdeal är störst i storstäderna och har även sidor på hemsidan som enbart vänder sig till Stockholm, Göteborg, Malmö osv. Utöver det har de erbjudanden som är tillgängliga online och därmed kan erbjudas i samtliga svenska städer.

En affärsidé som alltså alla tjänar på – i alla fall är det tanken.