Ladda ned alla världens flaggor – Gratis

Världens flaggorDet finns många tillfällen när en landsflagga kan behövas, i en presentation, på en hemsida eller blogg, eller kanske ett mail, Att skriva någonting i sin blogg eller kanske gör en PowerPoint presentation om Mexiko blir det så mycket snyggare och mer professionellt med Mexikos flagga infogad i texten.

Inte nog med att man hittar alla världens flaggor på Världens Flaggor, klicka på en flagga så kommer flaggan upp i större format som även innehåller en länk för nedladdning samt utgående länkar med information om landet ifråga, så som: allmän information, valutakurs och lokal tid (det skiljer lite från land till land).

Nu finns det självklart fler användningsområden, det kan vara bra att hitta till korsord, frågesporter eller annat eftersom man kan söka väldigt specifikt på ett snabbt och enkelt sätt. Sidan innehåller flaggor för alla självständiga nationalstater i världen, inte nog med det man kan hitta USAs delstatsflaggor för varje enskild delstat.

Sökfunktionen är riktig bra, det går att söka efter ett lands flagga mellan A-Ö, på bokstaven A exempelvis så finns det 10 olika länders flaggor. Man kan söka på huvudfärger och kan då se att rött som huvudfärg har 146 länder osv. Det går även att söka på motiv, om flaggan innehåller en stjärna, cirkel, byggnad eller annat. Flaggor med stjärnor dominerar med 68 länders flaggor innehåller en stjärna, cirkel kommer på andra plats med 31 länders flaggor. Perfekt för den som vill ha lite ”onödigt vetande” 😉

 

Helt klart en intressant sida där man kan hitta information om flaggor mycket enkelt och ladda ned dem i png format, och till den bästa kostnaden – Gratis är Gott 😀