Satsa på rätt vitamintillskott

C-vitaminerVitamintillskott är det många som är i behov av, speciellt nu när hösten kommit över oss och solen inte syns lika mycket, extra tillskott kan för en del vara en stor fördel. Men som med allt annat så är det en klar fördel om man åtminstone har lite grann kunskap.

För att ta ett generellt exempel så är det ganska vanligt att kvinnor behöver tillskott av D-vitaminer medan det är ganska ovanligt att män behöver samma tillskott – vad än en del säger så är vi byggd lite grann olika 🙂

Men visste du att det finns vissa D-vitamintillskott som inte innehåller D-vitamin alls? Ja det är faktiskt sant. Eller var sant – för nu har dessa falska kosttillskott tagits bort från marknaden, men man hittade faktiskt ett flertal olika vitaminpreparat som alla innehöll allt för lite vitaminer när saken undersöktes närmare. Dessa vitaminer har alla nu stoppats och får inte tillverkas mera, men är en bra varning till alla som använder sig av vitamintillskott.

Det kan faktiskt finnas flera vitaminer som inte innehåller några vitaminer alls. Produkter undersöks hela tiden för att eventuella bluffprodukter ska komma fram, men man vet aldrig med säkerhet att någon produkt är så bra som de faktiskt säger, vilket känns rätt så förargligt. Vem vill lägga pengar på en massa skräp som inte innehåller några vitaminer alls?

Nej, ingen vill köpa luft, det är då helt säkert. För att vara på den säkra sidan när det gäller vitamintillskott så gäller det att satsa på kvalitet och pålitliga tillverkare. För att hitta vitamintillskott av bra kvalitet kan du exempelvis kolla in Vitamintorget.se, där du hittar endast vitamintillskott av kända och populära märken med bra näringsinnehåll.

På sidan hittar du också en hel del intressanta artiklar och serier och vitaminer och mineraler och annat intressant som inverkar på din hälsa. Visste du tillexempel att det är riktigt många som skulle behöva ett tillskott av B-vitamin eller att trötthet och försämrat immunförsvar kan bero på C-vitaminbrist? Allt detta och mycket annat kan du läsa om på Vitamintorget.se!