Sök inspiration för att sänka kostnaderna

BadrumsinredningGratis är visserligen gott men utbudet av gratisprylar är relativt litet. Det är få som kan livnära sig på gratis provprodukter och det är än färre som kan bo gratis. Nästa steg är att göra det så billigt som möjligt.

Att dra in på kostnaderna så pass mycket att man bor billigt, äter billigt och har billiga nöjen. Detta utan att man för den skulle behöver tumma på livskvaliten.

Det gäller även vid inredning.

Att göra om badrum kan göras av två orsaker. Antingen gör man det för att det finns fuktskador eller så vill man bara få det finare. Att göra det av den första orsaken är ett måste. Man ska inte tillåta fukten att krypa vidare. Den andra orsaken handlar bara om estetik och därmed kan man egentligen leva utan den kostnaden.

Men även om badrummet ska renoveras så går det att göra på ett dyrt sätt eller ett billigt sätt. De allra flesta tänker kakel och klinkers per automatik. Men av vilken anledning? Att lägga in en badrumsmatta är nästan lika snyggt.

Mattor av orange och brunt material är för länge sedan borta från marknaden och idag finns det badrumsmattor som till och med efterliknar kakel. Det är snyggt och framförallt betydligt billigare. Att göra om en liten toalett kan kosta under 5.000 kronor vilket ska jämföras med kakelkostnaden som skulle landa på minst det tredubbla.

Det nästa steg man kan ta för att hålla priserna nere är att ta inspiration från bloggare som skriver om sina renoveringar och ger renoveringstips. En av dessa är http://tillbadrum.se/ som inte helt oväntat skriver texter om saker till ska vara till badrum dvs badrumstillbehör. Orsaken att man ska bloggarna till hjälp är att de skriver om saker som de själva har upplevt som positivt och negativt.

Detta till skillnad mot att bara läsa på företagens hemsidor som mer än gärna lyfter fram dyra och exklusiva lösningar för att de ska kunna sälja mer.

Att fastna i tankemönster är också lätt vilket inte minst kakelhysterin visat. Folk tänker kakel och har inte en tanke på badrumsmatta. Läs några bloggar, få inspirationer från olika håll och lär dig av andras misstag. Då kommer kostnaden att hållas nere. Gör du sedan hela jobbet själv (hur du gör hittar du på internet) så blir badrumsrenoveringen riktigt billig.