Termokjol – En gammal modern klassiker

Termokjolar behövs på vinterTermokjolen är ett relativt modernt plagg som inte funnits särskilt länge. Tidigare dominerades marknaden av täckbyxan som var tillverkad att passa alla, gammal som ung. Den stora fördelen men en termokjol är att den är mycket smidigare att ha på sig än kusinen med ben.

Vinterplagget finns i alla storlekar och färger. De klassiska brukar vara svarta men det är inte särskilt svårt att hitta dem i alla möjliga färger och mönster ända ut till chockrosa på färgskalan. Färg kan man välja efter tycke och smak men när det kommer att välja en variant som passar finns det vissa saker att beakta särskilt.

 

När man köper ett plagg som ska sitta fast i midjan är det alltid fördelaktigt att ha koll på det måttet så att det stämmer. Det brukar de flesta klara av att hålla reda på. Det man däremot kan upptäcka alldeles för sent är att man inhandlat en för lång termokjol. Om man har korta ben och ett plagg som siter snävt och för långt ner på benen blir det väldigt svårt att röra på sig på ett smidigt och tillfredsställande sätt.

Om man istället väljer en vintertäckkjol som är för kort är risken att man blir kall längst nere på benen vilket förstör hela syftet med ytterplagget. Så länge man inte fryser kan man vara effektiv när man arbetar och ha kul om man bär plagget på fritiden. Att frysa gör ingen gott och leder inte till något bra.

Det man också bör tänka på är hur man öppnar och stänger termokjolen som du är intresserad av. I vissa sammanhang, när man rider eller åker skoter, är det viktigt att kunna sära på benen rejält och då måste det finnas den möjligheten. För annars faller det damanpassade plagget bort och täckbyxan får tillbaka sin plats bland vinterplaggen.

De första modellerna av termokjol som lanserades var långa och fyllde i stort sett samma funktion som täckbyxan. Den var till för att värma benen helt enkelt och detta gjordes av ett täckmaterial. Men som med allt annat så utvecklas modellerna och utbudet. Idag finns det tre längder på termokjolar. Mini är inte längre än ett par sommarshorts eller kort kjol.

Kan tyckas onödigt att köpa ett täckplagg som inte värmer mer än baken men för de som enbart vill värma den delen av kroppen är det perfekt. Dessutom är de lite snyggare, lite tuffare och lite sexigare.

För vissa är ju det viktigare än att hålla sig varm.