Vad behöver du räkna ut?

liten flicka med miniräknareGratis är Gott ska först och främst rekommendera bloggar och hemsidor som har bra priser eller till och med gratis produkter så vid första anblicken ser denna rekommendation inte ut att träffa rätt kategori.

Men så är inte fallet, kalkyleramera.se är en sida som har ett flertal utmärkta verktyg för att, just som domännamnet antyder, räkna ut saker och ting, exempelvis lön, både brutto och netto, momsuträkningar, boendekostnader och bolån m.m. Det finns mer än enbart ekonomiska uträkningar, både seriösa och några mindre seriösa men halv roliga uträkningar med definitiv ekivok vinkling 😉

Du kan även räkna ut vad bilen egentligen kostar per år, ofta glöms flera punkter bort när man pratar om vad bilen koster, det pratas om vad bensinen kostar och hur mycket bilen drar men det finns flera andra viktiga faktorer som kan inverka betydligt mer än några ören på bensinpriset.

Även om man tror sig ha koll på ekonomin så kan det vara en riktigt bra påminnelse att kontrollera och räkna på vad egentligen saker kostar, och kanske fråga sig om det är värt de extra pengarna som måste läggas ut.

Räkna ut hur mycket tid du sparar på att öka farten:
Ofta hör man att ”du sparar bara si å så många minuter om du kör så fort”, känns igen va! Ok, då ska ni få en ärlig uträkning så som det bör göras: Om du ska köra 10 mil och kör 90 km/timme och ökar till 100 km/timme så tjänar du endast 6,67 minuter, det är väl inte så mycket eller hur?

Men det är bara räknat på en fjuttig 10-mils sträcka, hur blir det räknat på ett helt år om du skulle köra exempelvis 2,000 mil, då blir skillnaden faktiskt hela 1,333 minuter, dvs dryga 22 timmar !!

Vill du sitta i bilen tre extra arbetsdagar eller vill du göra något annat som är trevligare?