Vinn ofta eller stort – Keno

Kenobollar i en kristallkulaSpela lågt och vinn ofta eller spela högt och vinn stort – Du väljer. Keno är ett spel som är lite annorlunda jämfört med de flesta andra liknande spel, exempelvis alla de olika typer av lotto som finns. Detta eftersom du kan välja ”vilken typ” av spel du vill göra, vill du ha chansen att vinna ofta eller chansen att vinna stort?

Om vi tittar på Keno dragningar (och man kan testa gratis ny Keno var 4:e minut) de sista dagarna i januari (2017) på Lottolands Keno så gick det att vinna allt från 5 kronor (otroligt lite) ända upp till sanslösa 15 miljoner kronor (den senare på Kung Keno). Nu blev det inga nya miljonärer just dessa dagar, men chansen finns och det vet alla som spelar, det är ju storvinsterna som kittlar för de som väljer att spela högt.

Tycker man att det är mer kul att vinna ofta, kanske blir man frustrerad när man inte vinner, då passar det mycket bättre att välja Keno spelen på de lägre nivåerna. Chansen att vinna ökar markant och det kommer att trilla in vinster lite nu och då, dock kommer det inte bli några miljoner när man väljer att spela på (enbart) de lägre nivåerna.

Varför inte kombinera högt och lågt spel?

Spela exempelvis en rad på de låga nivåerna och en rad på de höga nivåerna, faktiskt inte alls så dum idé att kombinera sitt spelande på detta vis. Den hägrande högvinsten finns där hela tiden och samtidigt så blir det troligen några småvinster med ojämna mellanrum, en vinst är en vinst och det kittlar lite extra när man får in den, även de låga vinsterna 😉

Keno har i Sverige tidigare varit ”lillebror” till Lotto, detta helt enkelt för att Lotto startades upp redan 1980 medan Keno fick vänta tills 1992 innan detta spel kom igång. Då var spelmarknaden betydligt mer reglerad än den är nu när det går att spela online precis när man vill.

Men Keno har vuxit sig stor och stark med åren och vilken av de spelen som numera är populärast och störst för oss svenskar är väldigt svårt att veta med säkerhet.